Loader

CHATSWORTH GARDENS

Zulufish had the challenge to transform the house into a light, free-flowing yet subtly textured family home. Even though the clients were initially hesitant about making major structural changes, Zulufish managed to persuade them to remove a few walls in order to open up the rooms to create an incredible light and airy space. The inspiration was modern and trendy Scandinavian style: what strikes you immediately are the views – the uninterrupted view from room to room through the depth of the building as well as those across to the stunning garden. The bright hallway is dressed in stunning geometric patterned tiles and a quad pendant light, giving a sophisticated industrial look. Through the floor to ceiling crittal door you enter into a very long open plan formal lounge and TV area with a stunning metallic polished plaster fireplace wall with backlit LED shelving creating a signature look, and specialist wood veneered dropped down cupboards, all designed in collaboration with joinery specialists HUX London. As you move into the kitchen and dining area the three fixed glazing skylights along the garden end and the fine frame doors at the back flood the inside of the room with natural light, and maximise the view of the garden. The seamless polished concrete floor complements the industrial décor beautifully and teams perfectly with the other elements of the kitchen such as the black metallic finish of the appliances, adding a reflection to the space that ties in with the gleaming floor.

Category
Residential